Світло вмикають по 2-3 години на добу: яка ситуація з електропостачанням в Одесі

Читать на русском
Через пошкодження енергетичної інфраструктури світло в Одесі подають по 2-3 години на добу, заявив голова ОВА Кіпер.
Фото: РБК-Україна

Через пошкодження енергетичної інфраструктури світло в Одесі подають по 2-3 години на добу.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, його цитує Суспільне.

ДТЕК втратив половину генерації електроенергії внаслідок російських обстрілівРосіяни 60 дронами та 90 ракетами обстрілювали енергетичну інфраструктуру кількох регіонів одночасно.

Він розповів, що в ході нещодавніх російських атак на території міста було вражено відразу кілька об'єктів енергоінфраструктури.

«Наразі проблеми на частині об'єктів усуваються. Я думаю, що сьогодні до кінця дня ми дамо додаткові потужності, щоб хоча б збільшити в місті електропостачання, тому що зараз у нас, згідно з графіками ДТЕК та Укренерго, отримують 2-3 години на добу абоненти електропостачання», – заявив чиновник.

Він додав, що частину великих підприємств було переведено на нічний режим роботи для зменшення навантаження, і повідомив, що Одеська область не зверталася за допомогою у забезпеченні електроенергії до інших областей, як це робили у Харкові.

Кіпер також розповів, що в області поки що не планують достроково завершувати опалювальний сезон, оскільки люди, швидше за все, за відсутності опалення вмикатимуть електроприлади для обігріву, що тільки збільшить навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, вночі 25 березня російські війська завдали ударів по об'єктах енергетики у Миколаївській та Одеській областях. За кілька днів до цього в Одесі було запроваджено графіки відключень електроенергії після масованих російських обстрілів.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК втратив половину генерації електроенергії внаслідок нещодавніх російських обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: