У Білорусі досі залишаються російські війська: у ДПСУ розповіли, чи існує загроза для України

Читать на русском
У Білорусі станом на 24 березня досі перебуває певна кількість російських військ. Втім це персонал, який займається технікою, тому наразі загрози для України немає.
Укрінформ

У Білорусі станом на 24 березня досі перебуває певна кількість російських військ. Втім це персонал, який займається технікою, тому наразі загрози для України немає.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«По кордону з Білоруссю ситуація не змінюється. Вона залишається контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб Росія мала якісь сили для того, щоб становити на цей час загрозу», – зазначив він.

Варто наголосити, що розвідники стабільно відстежують ситуацію на території Білорусі, щоб у разі загрози дати відповідь. Також цей напрямок продовжують укріплювати: йдеться як про інженерні укріплення по лінії кордону, так і фортифікації на прикордонних територіях.

«Росія свого часу вивела всі свої підрозділи, які проходили там навчання у підготовку, в рамках ротації нових не завела. На території Білорусі залишається певна кількість російських військових, але це більше обслуговуючий персонал, який забезпечує обслуговування техніки», – додав Демченко.

Нагадаємо, російські пропагандисти вигадали нові фейки про нібито наступ армії рф на Київ і «вирубування лісів у Білорусі для цього». Але ця інформація не відповідає дійсності.

Раніше Білорусь звинуватила Україну у зосередженні на кордоні «ударного угруповання військ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: