Росіяни та білоруси не змогли узгодити ціну на деталі до «Градів» – ГУР

Читать на русском
Білоруське та російське підприємства не змогли узгодити ціну на виготовлення деталей до реактивних систем залпового вогню Град.
suprotyv.com

Підприємства росії та її Білорусі не дійшли згоди щодо вартості деталей і вузлів до РСЗВ «Град».

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Як розповідають українські розвідники, згідно із контрактом, білоруський підрядник, «Волатавто», має поставити 250 одиниць необхідної для виробництва та ремонту РСЗВ «Град» продукції російському замовнику. Йдеться про рами, основи, напрямні труби, люльки та інші елементи бойових машин.

Суперечка виникла між сторонами під час зустрічі, коли делегація білоруського підприємства презентувала папери з розрахунками – вартість окремих видів продукції перевищувала очікувану росіянами на 500-600%.

«Після напружених переговорів білоруси провели додаткову калькуляцію та знайшли «вихід» для здешевлення: виробляти складові елементи будуть субпідрядники, які не мають відповідних ліцензій. Це означатиме зниження якості продукції, а отже – підвищені ризики використання зібраних із таких деталей та вузлів РСЗВ «Град», – наголошують розвідники.

Раніше розвідка дізналася, скільки снарядів росія хоче виготовити цього року.

Тим часом рф призупинила перевезення озброєнь із Північної Кореї морським шляхом. Можливо, це пов’язано з проблемами на заводах у КНДР. Однак поставки можуть тривати залізницею чи літаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: