Закупівля ПЛР-тестів: експрацівницю філії УЗ залишили під заочним арештом

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін рішення, яким обрали заочний запобіжний захід до колишньої працівниці філії УЗ.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом колишню провідну економістку відділу забезпечення товарами, роботами та послугами філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» Ульяну Величко у справі про замах на заволодіння 5 млн грн на придбанні ПЛР-тестів.

Таке рішення 18 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Величко, оскільки в лютому 2023 року вона виїхала з України і не повернулася. Її захисник подав скаргу на рішення про заочний арешт.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 лютого 2024 року про обрання (Величко – ред.) запобіжного заходу у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: