Закупівля ПЛР-тестів: НАБУ оголосило в розшук експрацівницю філії УЗ

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про розшук колишнього працівника філії УЗ, яка підозрюється у корупційній справі.
фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню провідну економістку відділу забезпечення товарами, роботами та послугами філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» у справі про замах на заволодіння 5 млн грн на придбанні ПЛР-тестів.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 2 лютого, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 17 червня 2022 року ВАКС застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 31 жовтня 2022 року слідство у справі завершили, а вже 15 грудня провідна економістка філії УЗ розпочала ознайомлення з матеріалами. В лютому 2023 року вона виїхала за кордон і не повернулася. На виклики детективів НАБУ підозрювана не з'являлася. Адвокат експрацівниці філії УЗ повідомила, що та нібито збиралася виїхати в Польщу. Тож прокурор САП попросив надати дозвіл на заочне слідство стосовно підозрюваної.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваної - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: