Опалювальний сезон можуть завершити достроково – Чернишов

Читать на русском
Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року це станеться раніше через теплу погоду.
facebook.com/oleksiy.chernyshov

В Україні цього року опалювальний сезон завершиться не в середині квітня, а наприкінці березня. Причина – тепла погода.

Про це заявив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню Le Figaro.

Опалювальний сезон у Євросоюзі: як країни скоротили споживання газуНа скільки країни Європейського союзу скоротили споживання газу під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня», – сказав він.

За словами Чернишова, Україна спокійно минулу пережила зиму.

«Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку росії, і підготувалися. Наша енергосистема є дуже надійною. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня», – додав він.

Як відомо, закінчення опалювального сезону в Україні зазвичай відбувається 15 квітня. Однак рішення про припинення подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря – має бути 8 градусів тепла протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.

Нагадаємо, що раніше Чернишов розповів, що Україна пройшла зиму повністю на вітчизняному газі. У Кабміні повідомляли, що жодних змін комунальних тарифів для населення поки що не планується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: