Апеляційна палата залишила під заочним арештом екскерівника Укроборонпрому

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування заочного запобіжного заходу обраного ексочільнику держконцерну.
фото: ukrinform.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 13 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту Букіна. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Павла Букіна – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: