Готували удари рф та ховали останки загиблих окупантів: СБУ затримала зрадників

Читать на русском
СБУ затримала ворожих агентів, які готували ракетні удари рф по Києву та ховали останки загиблих окупантів.
фото СБУ

Служба безпеки затримала родину зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні та ховали останки загиблих окупантів під Києвом.

Про це у понеділок, 18 березня, повідомила пресслужба СБУ.

СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах ХарковаПравоохоронці затримали агентку російських спецслужб, яка навела ракети на житлові масиви Харкова 23 січня цього року.

Повідомляється, що завербовані ворогом батько та син готували російські ракетні удари по Київщині.

Зокрема, вони «зливали» геолокації базування Сил оборони, а саме військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали ФСБ координати промислових цехів, де виготовляли українські безпілотники.

«За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об’єктах. Однак Служба безпеки зірвала ворожі наміри. У результаті спецоперації на Київщині обох агентів було викрито, задокументовано їхні злочинні дії і затримано», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що ці агенти ФСБ виконували специфічне завдання російської спецслужби – шукали останки тіл рашистів, які загинули під час боїв за Київ.

Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили до лісопосадок столичного регіону і там ховали, а потім відправляли фотозвіти з прив'язкою до місцевості та координатами місць поховання.

Затриманим оголошено про підозру, їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ. Також було затримано зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: