Наразі компроміс між Україною та росією неможливий – президент Чехії

Читать на русском
Петр Павел переконаний, що наразі Україні та росії навряд чи вдасться домовитися про припинення конфлікту.
Фото: flickr.com / European Parliament

Президент Чехії Петр Павел вважає, що наразі неможливо собі уявити, що Україні та росії вдасться домовитися про припинення конфлікту.

Про це повідомляє Чеське радіо.

«Усе, що досі пропонувала росія, було фактично диктатом. Кремль представив свій список умов, котрі він як агресор не має права виставляти», – заявив Павел.

Він додав, що є два ймовірних сценарії закінчення війни в Україні: або поразка однієї зі сторін, або виснаження та усвідомлення того, що ніхто не зможе повністю досягти своїх цілей.

За його словами, може настати момент, коли рф та Україні стане зрозуміло, що продовження конфлікту означає лише нові видатки, страждання та втрати без надії на успіх.

Утім перш ніж ситуація дійде до такої точки, може пройти ще багато часу, вважає Павел. А втрати обох сторін – як людські, так і економічні – вже дуже вагомі.

«Ситуація починає негативно проявлятися, у тому числі і в росії», – констатував президент Чехії.

Нагадаємо, на початку лютого Чехія закликала партнерів купити боєприпаси для України поза ЄС.

Незабаром після цього президент Чехії заявив, що Україна може найближчим часом отримати 800 тисяч снарядів від країни.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Чехії на зустрічі з союзниками в Парижі скоригував деталі своєї промови, щоб не озвучувати подробиці постачання боєприпасів до України у присутності словацького колеги Роберта Фіцо через побоювання витоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: