Залякування, підкуп і тиск: у ГУР розповіли, як проходять псевдовибори рф в окупації

Читать на русском
Російські загарбники намагаються змусити українців в окупації взяти участь у так званих виборах президента росії, повідомили в ГУР.
Фото: росЗМІ

Російські загарбники намагаються змусити українців в окупації взяти участь у «виборах» президента рф. Ворог використовує для цього різні методи примусу, у тому числі залякування, підкуп та тиск.

Про це повідомило Головне управління розвідки в Telegram.

«Немає опозиції, немає вибору»: голова Євроради вже привітав путіна з перемогою на «виборах»Шарль Мішель уже привітав путіна з упевненою перемогою на президентських виборах, зазначивши відсутність вільного волевиявлення в росії.

Так, на тимчасово окупованій території Запорізької та Херсонської областей росіяни у супроводі озброєних військових та представників ФСБ обходять будинки, щоби змусити українців проголосувати за путіна.

За даними розвідки, окупанти зазначають, що можуть «намалювати» своєму диктатору і понад двісті відсотків підтримки. Незважаючи на це, вони дають мирним жителям зрозуміти, відмова підтримати путіна свідчитиме про їхню антиросійську позицію.

«Очевидно, що страх перед «нелояльними» до окупаційної влади українцями, які можуть, на їх погляд, дестабілізувати ситуацію під час «виборів» у окупантів чималий. Через це на Херсонщині на початку березня вони влаштували фільтраційні заходи, під час яких затримували «неблагонадійних» українців. Основний критерій для цього – відсутність паспорту громадянина рф», – розповіли у ГУР.

Крім того, ворог тисне на українських підприємців та педагогів, а пенсіонерів намагаються змусити «проголосувати» підкупом та обманом про «краще життя» та «соціальні виплати».

«Незважаючи на тиск та репресії з боку російських окупаційних військ, мешканці поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління путіна. Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих «мобільних виборчих дільниць», – підсумували в ГУР.

Нагадаємо, 15 березня росія розпочала перевибори путіна на своїй території, а також на окупованих територіях України. Вибори триватимуть до 17 березня 2024 року.

У перший день виборів сталося безліч інцидентів на виборчих дільницях по всій країні. Росіяни у різних регіонах масово псували бюлетені – заливали урни зеленкою, палили їх, кидали «коктейлі Молотова» чи підпалювали кабінки.

Більше 50 країн-членів ООН вже виступили із засудженням спроб рф провести «вибори» на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: