Гуменюк пояснила, чому ворог став рідше застосовувати FPV-дрони на півдні

Читать на русском
Речник командування ОК Південь оцінила ефект від знищення пункту управління росіян на танкері Механік Погодін.
Ukraine Media Center Odesa

Значно зменшилося використання російською армією FPV-дронів на Миколаївському напрямку після того, як ЗСУ знищили командний пункт рф на танкері «Механік Погодін» в районі Кінбурнської коси.

Про це повідомила речник Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 14 березня.

Динаміка знищення озброєння російських військ в УкраїніНа інфографіках – динаміка знищення російських танків, літаків, вертольотів, систем ППО, кораблів, РСЗВ, артилерійських систем та бронемашин.

«Знищення пункту управління дронами в районі Кінбурнської коси, яке розміщувалося на цивільному судні, нагадаю, це було кілька днів тому, що призвело до того, що на Миколаївському напрямку використання FPV-дронів суттєво знизилося», – сказала вона.

За словами Гуменюк, при цьому знову на боці ЗСУ географія.

«Правий берег, який вищий за лівий, дозволяє нам більш ефективно застосовувати, наприклад, радіоелектронну боротьбу, ніж ворогам», – зазначила спікер.

Як відомо, днями українські військові знищили російський танкер «Механік Погодін» у районі Кінбурнської коси, який росіяни використовували як пункт управління.

Нагадаємо, нещодавно Гуменюк повідомляла, що ЗСУ фіксують ознаки підготовки окупантів до масованої ракетної атаки. При цьому на півдні окупанти зосередилися на аеророзвідці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: