ВАКС залишив з підозрою колишнього гендиректора «Укроборонпрому»

Читать на русском
Дві судові інстанції відмовили в скаргах сторони захисту на повідомлення про підозру колишньому очільнику державного концерну.
Павло Букінфото: censor.net

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила з підозрою колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у зловживаннях разом з сином експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря на майже 13 млн грн.

Таке рішення 12 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 лютого Вищий антикорупційний суд відмовив у скарзі захисника Букіна на повідомлення про підозру. Адвокат підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Букіна – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 лютого 2024 року про відмову у задоволенні скарги на повідомлення про підозру (Букіну – ред.) у кримінальному провадженні - без змін», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: