У Зеленського анонсували, з ким саме Україна підпише ще дві угоди про гарантії безпеки

Читать на русском
Наступними країнами-підписантами безпекових угод з Україною можуть стати Данія та Нідерланди.
Офіс президента

Наступними підписати гарантії безпеки з Україною можуть ще дві країни Євросозу, а саме Данія та Нідерланди.

Про це прессекретар президента України Сергій Никифоров заявляє в ефірі телемарафону.

«Судячи з динаміки щодо підготовки наступних двосторонніх безпекових угод в межах Вільнюської декларації та Групи семи, виглядає так, що саме Данія та Нідерланди будуть наступними країнами, з якими такі угоди будуть підписані», - повідомив Никифоров.

При цьому, речник президента зауважив, що не може розкривати дати, коли відбудеться підписання відповідних безпекових угод, однак зазначив, що «це станеться зовсім скоро».

Нагадаємо, 16 лютого президенти України та Франції Володимир Зеленський та Емманюель Макрон під час зустрічі в Парижі підписали двосторонню угоду про безпекову співпрацю в межах рамкової декларації «Групи семи» у Вільнюсі 12 липня 2023 року. Угода діятиме десять років.

Того ж дня Україна підписала двосторонню безпекову угоду у продовження декларації G7 про «гарантії безпеки» для України з Німеччиною. «Слово і діло» розповіло про ключові пункти договору.

Також Зеленський 17 лютого зустрівся у Мюнхені з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Сторони обговорили можливі дати підписання двосторонньої безпекової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: