Захисниця «Азовсталі» випустила книжку про майже рік перебування у російському полоні

Читать на русском
Автор книги Валерія Суботіна народилася у Маріуполі, під час війни працювала у пресслужбі Азову. Дівчина потрапила в полон на 11 місяців і весь жах того часу описала у своїй книзі.
скріншот обладиники книгиfolio.com.ua/books/Polon

Українська журналістка, поетеса та військовослужбовиця Валерія Суботіна потрапила до російського полону у травні 2022 року. Про все, що з нею відбувалося за 11 місяців, вона описала у своїй книзі «Полон».

Про це розповіли у пресслужбі видавництва.

Перший український «Оскар»: як у соцмережах відреагували на перемогу фільму «20 днів у Маріуполі»Стрічка 20 днів у Маріуполі отримала премію Оскар як найкращий документальний фільм. Реакція соцмереж у добірці.

«Полон» – це історія жінки, яку не зламали неволя, катування, неможливість контактів з друзями й рідними, пропаганда ворога. Вона свідок злодіянь рф», – так описують книгу.

Автор книги Валерія Суботіна народилася у Маріуполі. Українська журналістка, поетеса, військовослужбовиця, учасниця російсько-української війни. Валерія була у складі пресслужби полку «Азов».

17 травня 2022 року вона потрапила до російського полону, з якого була звільнена за обміном 10 квітня 2023 року.

«Їй судилося бути в полоні – спочатку в Оленівці, потім в Таганрозькій тюрмі – понад 11 місяців. Постійне спостереження, контроль, приниження, нелюдські умови утримування, критичний дефіцит їжі та води, намагання ворога зламати її фізично і морально, підкорити, залякати, підштовхнути до зради – все це відбувалося з нею. Допити та катування виснажували. Всі кола пекла, які вона пройшла за майже рік, Валерія описала в цій книжці», – розповіли у видавництві.

Передпродажу книги доступна на сайті.

Крім того, у видавництві зазначили, що зараз Валерія працює над наступною книжкою: «Азовсталь. Сталева пресслужба». Це автобіографічна оповідь офіцера запасу ЗСУ, що безпосередньо брала участь в обороні Маріуполя в складі пресслужби полку «Азов».

Нагадаємо, український фільм харків'янина Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» про облогу Маріуполя російськими військами у лютому-березні 2022 року отримав премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм».

«Слово і діло» зробило добірку, як у соцмережах відреагували на перемогу фільму.

Раніше «20 днів у Маріуполі» отримав премію Британської академії кіно та телевізійних мистецтв (BAFTA) як найкращий документальний фільм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: