З російського полону повернули 45 захисників «Азовсталі»

Читать на русском
У суботу, 6 травня, відбувся черговий обмін військовополоненими. Україна повернула додому 45 захисників та захисниць полку Азов.
Андрій Єрмак

У суботу, 6 травня, відбувся черговий обмін військовополоненими. Україна повернула додому 45 захисників та захисниць полку «Азов».

Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

Зокрема, сьогодні додому повернулися 42 чоловіків та троє жінок. Серед них є 35 рядових і сержантів та 10 офіцерів.

«Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць «Азовсталі». Всі вони – нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів», – йдеться в повідомленні.

Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі». Також є військовий, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції.

«Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому», – додав Єрмак.

Нагадаємо, усі військовослужбовці, які внесені до єдиного реєстру Національного інформаційного бюро, залучені в процеси обміну.

Раніше представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими розповів, що майже 20% українців, котрі повернулися з російського полону, мали статус зниклих безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: