Підкуп командувача ОСУВ «Одеса»: обвинуваченого визнали винуватим

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням керівника приватної компанії, обвинуваченого у хабарництві.
фото: прес-служба НАБУ

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим директора ТОВ «ВМС-10» Василя Величка у наданні 200 тисяч гривень неправомірної вигоди командувачу оперативно-стратегічне угруповання військ «Одеса». Він повністю визнав провину і тому суд всього лише оштрафував його на 51 тисячу гривень.

Таке рішення 4 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«(Василя Величка – ред.) визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень. Обрати (Величку – ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до набрання вироком законної сили, але не більше двох місяців з дня проголошення вироку», – йдеться в рішенні.

Також суд конфіскував на користь держави 200 тис. грн наданого хабаря і оштрафував компанію Величка на 340 тис. грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили бізнесмена на спробі підкупу командувача ОСУВ «Одеса». Пізніше йому повідомили про підозру. За версією слідства, підприємець запропонував командувачу ОСУВ «Одеса» хабар у 200 тисяч гривень, щоб той видав спеціальне розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: