Експрем'єр Британії таємно обговорив війну в Україні з президентом Венесуели

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів таємну зустріч із президентом Венесуели Ніколасом Мадуро у Каракасі, де сторони обговорили російсько-українську війну.
Фото: Frank Augstein/AP Photo/picture alliance

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон минулого місяця таємно літав до Венесуели для неофіційних переговорів з її автократичним лідером Ніколасом Мадуро. Однією з тем переговорів була війна в Україні.

Про це пише газета The Sunday Times.

Зазначається, що Джонсон прибув до Каракасу з Домініканської Республіки, де проводив відпустку з родиною, на приватному літаку. Загалом він пробув у Венесуелі менше ніж 24 години.

Джонсон говорив з Мадуро про війну в Україні на тлі інформації, що багата на нафту республіка може постачати зброю або надавати іншу військову підтримку росії.

Видання додає, що Британія не визнає легітимності Ніколаса Мадуро як президента, проте Борис Джонсон під час свого прем’єрства послідовно виступав за нормалізацією відносин з Венесуелою.

Також відомо, що у березні 2022 року Мадуро засудив економічні санкції західних країн проти рф, заявивши, що це може розв'язати ядерну війну.

Нагадаємо, 24 лютого 2024 року Борис Джонсон відвідав Україну.

Як відомо, Венесуела має намір анексувати частину розташованої по сусідству Гаяни. Між країнами нещодавно загострився конфлікт.

Раніше повідомлялося, що ООН звинуватила Венесуелу у злочинах проти людства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: