ООН звинувачує владу Венесуели у злочинах проти людства

Читать на русском
Група слідчих, яка проводила розслідування злочинів проти людства у Венесуелі для Ради ООН з прав людини, з'ясувала, що до їх вчинення причетне вище керівництво країни
Фото: Hugoshi

Починаючи з 2014 року влада Венесуели неодноразово проводила насильницькі дії, спрямовані на знищення політичної опозиції в країні і тероризування громадян.

Про це повідомляє Організація об’єднаних націй, пише ВВС.

Зазначається, що група слідчих проводила розслідування численних фактів вбивств, тортур, застосування насильства та зникнення людей у Венесуелі для Ради ООН з прав людини.

За результатами розслідування з’ясувалося, що до протизаконних діянь причетне вище керівництво країни, зокрема і президент Венесуели Ніколас Мадуро. Повідомляється, що він не лише знав про вчинення злочинів проти людяності у своїй країні, але і безпосередньо віддавав накази про їх вчинення.

«Місія з’ясувала, що уряд, державні агенти та інші групи, які працюють з ними, скоїли безпрецедентні правопорушення», - сказано у доповіді слідчих для Ради ООН з прав людини.

Посол Венесуели в ООН назвав подібні вислови неправдивими, а місію, яка проводила розслідування – «ворожою ініціативою».

Нагадаємо, Євросоюз розширив список санкцій для Венесуели.

Раніше у цій країні стався «парламентський переворот».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: