На Філіппінах стався теракт, бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність

Читать на русском
У місті Мараві на півдні Філіппін внаслідок вибуху під час проведення католицької меси в Університеті Мінданао щонайменше чотири особи загинули. Відповідальність взяли він бойовики ІДІЛ.
Фото: euronews.com

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за терористичний акт у Державному університеті Мінданао 3 грудня, внаслідок якого загинули четверо людей.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що вибух пролунав у неспокійному районі на півдні країни, де діють ісламістські бойовики та нерідкі випадки нападів на автобуси, католицькі церкви та ринки.

Напад був здійснений в університетській гімназії в Мараві, місті на півдні країни, яке протягом п'яти місяців у 2017 році було обложено ісламістськими бойовиками.

В результаті теракту, за словами регіонального військового командувача генерал-майора Габріеля Вірея III, загинули щонайменше 4 людини, у тому числі три жінки. Ще 50 осіб були доставлені до двох лікарень з переважно легкими травмами.

Угруповання «Ісламська держава», яке має вплив на півдні країни, заявило, що його члени підірвали бомбу.

«Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший назвав напад актом помсти з боку ІД. Напередодні філіппінські військові вбили багатьох членів ісламістського угрупування під час операції», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в регіоні, де стався теракт, урядові війська Філіппін протистоять ісламістським угрупованням «Мауте» та «Абу Саяф», які вважаються підрозділами ІДІЛ.

Три дні тому 11 бойовиків-ісламістів було вбито в результаті авіаудару філіппінської армії на острові Мінданао, нагадує AFP. За даними армії, вони планували вчинити теракти в іншій провінції. Теракт в університеті може бути помстою за ліквідацію бойовиків.

Нагадаємо, у суботу, 2 грудня, у центрі Парижа біля Ейфелевої вежі було скоєно збройний напад на мирних громадян. Одна людина була вбита, ще двоє отримали поранення.

Також вранці 30 листопада на в'їзді до Єрусалиму стався теракт: за даними поліції Ізраїлю, двох палестинських бойовиків відкрили вогонь на автобусній зупинці на вулиці Вейцмана – їх було застрелено. Відповідальність взяли він бойовики ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: