У розвідці розповіли деталі знищення російського корабля «Сергій Котов»

Читать на русском
Російський патрульний корабель Сергій Котов був уражений морськими дронами Magura V5. Він отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів.
Фото: росЗМІ

Російський патрульний корабель «Сергій Котів» був атакований морськими дронами Magura V5. Операція відбулася у співпраці з Військово-Морськими силами та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Патрульний корабель російського Чорноморського флоту атакував вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР Group 13.

«Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проекту 22160 «Сергій Котов» зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів. Вогневе ураження «Котова» відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів», – повідомили у ГУР.

Нагадаємо, раніше у ГУР підтвердили удар дронами по російському кораблю. У мережі також з'явилося відео удару.

За інформацією російських ЗМІ, «Сергій Котов» був найновішим патрульним кораблем у складі Чорноморського флоту рф – його спустили на воду на початку 2021 року. У Міноборони росії заявляли, що Україна вже атакувала корабель «Сергій Котов» у вересні, серпні та липні 2023 року.

На інфографіці «Слово і діло» – втрати російського Чорноморського флоту у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: