ВАКС призначив засідання у справі нардепа Маріковського

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно члена українського парламенту у справі про електронну декларацію.
фото: Слуга народу

Вищий антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Олександра Маріковського у справі про недостовірне декларування.

Таке рішення 4 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олександра Маріковського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання», – йдеться в рішенні.

6 березня було заплановано перше засідання, проте наразі невідомо, чи воно відбулося.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру нардепу Олександру Маріковському у недостовірному декларуванні. За версією слідства, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, що належала йому начебто ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов'язані з депутатом. Дії указаного нардепа кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України.

Викриття та розслідування указаного злочину відбувалось за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за співпраці з компетентними органами США в межах міжнародної правової допомоги.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відмовився закривати справу нардепа Ярослава Дубневича про організацію ним заволодіння понад 92 млн грн АТ «Укрзалізниця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: