Президент Аргентини Мілей планує візит до Києва під час свого турне по Європі

Читать на русском
Мілей може стати першим лідером Латинської Америки, який приїде в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф.
Офіс президента

Президент Аргентини Хав'єр Мілей має намір здійснити візит до Києва у червні та провести зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це йдеться в повідомленні видання Infobae, яке Мілей опублікував у соцмережі X.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

«Хав'єр Мілей вирішив здійснити візит до Києва, щоб засвідчити свою підтримку Володимиру Зеленському, коли російські війська наступають на українську територію, а громадська думка в Європі та Сполучених Штатах демонструє певну втому від незаконної війни, розв'язаної володимиром путіним», - йдеться у статті.

Зазначається, що Мілей прибуде до Києва після вручення нагород Хуана Маріани в Мадриді, церемонія чого запланована на 21 червня, та медалі Гайєка в Гамбурзі. Не виключено, що він також зробить зупинку в Парижі та Берліні для зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Як повідомляється, розпочнеться його президентське турне 19 червня.

«Мілей стане першим латиноамериканським лідером, який відвідає Україну в розпал конфлікту, коли Зеленський намагається стримати широкий військовий наступ, здійснюваний Москвою», - вказується в публікації.

Нагадаємо, раніше новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей передав Збройним силам України два вертольоти Мі-17.

А нещодавно президент Аргентини підтвердив намір провести саміт латиноамериканських країн на підтримку України.

ЗМІ також повідомили, що наприкінці грудня Мілей направив путіну та Сі Цзіньпіну офіційні листи про відмову від вступу до БРІКСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: