Розвідка перехопила розмову росіян після знищення корабля «Сергій Котов»

Читать на русском
Малий патрульний корабель Чорноморського флоту рф Сергій Котов у момент атаки був із озброєнням та вертольотом.
Колаж 24 каналу

ГУР Міноборони оприлюднило розмову російських військових після знищення корабля «Сергій Котов». Його атакували безекіпажні катери. На борту корабля було озброєння та гелікоптер.

Про це йдеться у перехопленій розмові у Telegram-каналі ГУР.

У розвідці розповіли деталі знищення російського корабля «Сергій Котов»Російський патрульний корабель Сергій Котов був уражений морськими дронами Magura V5. Він отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів.

«Наша трагічна подія нічна, відповідно о 00:50 безекіпажними катерами у кількості 5 одиниць, був атакований малий патрульний корабель «Котов», який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони і знаходиться, відповідно, у мене на управлінні», – доповів окупант із позивним «Туманом» своєму командуванню.

З його слів, на кораблі також було озброєння івертоліт.

«Не знаю, як там боролися вони з ним 40 хвилин. Проте за 40 хвилин до цього була інформація, що в районі «Котова» п'ять БЕКів. Там і вертоліт був, був сам корабель із озброєнням, АК-176630 (універсальна корабельна артустановка калібру 76,2 мм російського ВМФ - ред.)», – додав «Туман».

Нагадаємо, атака сталася цієї ночі, 5 березня. Неподалік Керченської протоки корабель «Сергій Котов» отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів. Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що серед членів екіпажу є загиблі та поранені. Однак є ймовірність, що частина екіпажу могла евакуюватись.

Пізніше ГУР показало відео атаки.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про втрати російського Чорноморського флоту у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: