В окупованому Криму незаконно затримали 10 кримських татар – Лубінець

Читать на русском
Російські силовики сьогодні увірвалися до осель 10 кримських татар у Бахчисараї та Джанкойському районі.
t.me/dmytro_lubinetzs

Сьогодні вранці у тимчасово окупованому Криму російські силовики провели незаконні обшуки у будинках 10 кримських татар, нібито затриманих за тероризм.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець 5 березня у Telegram.

Росія після рішення суду ООН може посилити репресії проти кримських татар – ЧубаровРішення Міжнародного суду ООН може стати для росії індульгенцією для посилення репресій проти кримських татар.

«Сьогодні на світанку російські силовики увірвалися до будинків 10 кримських татар у Бахчисараї та Джанкойському районі. Серед них – релігійні діячі та активісти громадського об'єднання Кримська солідарність», – написав він.

За словами Лубінця, окупанти провели незаконні обшуки в житлах Рустема Османова, Азіза Азізова, Мемета Люманова, Мустафи Абдураманова, Ремзі Куртнезірова, Ваїта Мустафаєва, Алі Мамутова, Арсена Кашки, Енвера Халілаєва, Нарімана Аметова.

«Колишній імам Ремзі Куртнезіров — літній чоловік, має інвалідність другої групи. У нього ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, права сторона тіла — неробоча. Під час обшуку йому стало зле: сильно піднявся тиск, довелося викликати швидку. Однак Ремзі Куртнезірова разом з іншими забрали до так званого «Управління ФСБ Криму» в Сімферополі», – зазначив омбудсмен.

Згідно з інформацією, отриманою українською стороною від кримських адвокатів, заздалегідь усім десяти інкримінують статтю Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації.

«Наголошую, росія вкотре зухвало нехтує нормами міжнародного гуманітарного права. Справжня мета окупанта – знищити будь-які прояви опору та солідарності», – заявив Лубінець.

Він додав, що світова спільнота має активізувати зусилля та посилити тиск на росію задля припинення нею грубих порушень прав людини в Криму.

Нагадаємо, у Криму російські силовики періодично проводять обшуки у кримських татар. Рефат Чубаров припускав, що росія після рішення суду ООН може посилити репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: