В окупованому Криму російські силовики проводять обшуки у кримських татар

Читать на русском
Сьогодні, 24 серпня, від самого ранку у тимчасово окупованому Криму російські силовики проводять обшуки у кримських татар.
Кримська солідарність

Сьогодні, 24 серпня, від самого ранку у тимчасово окупованому Криму російські силовики проводять обшуки у кримських татар.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Telegram.

За його словами, обшуки проводять в Бахчисараї та Бахчисарайському районі.

«З 4 години ранку 24 серпня 2023 року в Бахчисараї та Бахчисарайському районі російські карателі вриваються з обшуками до будинків кримських татар», – йдеться в повідомленні.

Чубаров додав, що обшуки проходять у будинках Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Ремзі Неметулаєва, Абдулмеджита Сейтумерова, Аметхана Умерова та Ельдара Якубова. Він вважає такі дії окупантів помстою кримським татарам за третій саміт Кримської платформи та страхом перед неминучим визволенням Криму.

Кримська солідарність у Facebook пише, що обшуки проводить ФСБ. Силовики прийшли до людей, яких уже раніше затримували, арештовували чи штрафували за участь в акціях протесту, а також у родичів політв’язнів.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму в середу, 23 серпня, пролунали вибухи. Повідомляли, що внаслідок атаки міг бути знищений береговий ракетний протикорабельний комплекс «Бастіон».

Згодом стало відомо, що під час атаки знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-400 «Тріумф».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: