У Раді скасували засідання, заплановані цього тижня – що сталося

Читать на русском
У парламенті скасували пленарні засідання, заплановані цього тижня. Однією з причин є бунт опозиційних фракцій.
Слово і діло

У Верховній раді скасували засідання, які мали відбутися 6, 7 та 8 березня.

Про це повідомили нардепи Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

«Ну все… засідання на 6-8 березня парламенту влада скасувала… Зараз вигадають якусь причину, але реально – немає голосів», – написав Железняк.

Гончаренко, у свою чергу, повідомив, що засідання скасовано через скандал, пов'язаний із перешкоджанням виїзду нардепів у відрядження. «У цьому зв'язку низка фракцій заявила, що ставитиме на голосування кожну поправку, і тоді керівництво Ради вирішило просто скасувати засідання. Ну і є проблема із голосами. Така у нас зараз монобільшість», – написав депутат.

За даними видання УП, під час Погоджувальної ради депутати «Європейської солідарності» та «Голосу» обурилися тим, що їх не пускають у відрядження. Вони погрожували, що наполягатимуть на повному розгляді законопроєктів у другому читанні.

Спочатку, як пише видання, у Раді домовилися розглядати законопроєкти, які виносяться на першому читанні. Але потім вирішили зовсім скасувати засідання.

Джерело РБК-Україна розповіло, що офіційна причина скасування засідань – «треба сформулювати звіт для Конгресу США». Крім того, багато нардепів від «Слуги народу» планують робоче відрядження в межах України.

Пізніше формат роботи парламенту цього тижня прокоментував голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. «Ми неодноразово говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими – на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації. Зараз у цьому напрямку для наших депутатів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів. Коли воно буде виконане – вони повернуться до роботи в сесійній залі. Такі речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки», – повідомив він.

Нагадаємо, цього тижня Верховна рада могла розпочати розгляд законопроєкту про мобілізацію. Член комітету з питань нацбезпеки Федір Веніславський прогнозував, що його можуть ухвалити у другому читанні до кінця березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: