У ГУР закликали Канаду передати Україні списані авіаракети CRV7

Читать на русском
Україна сподівається, що Канада передасть ЗСУ авіаційні ракети CRV7, десятки тисяч яких підлягають утилізації.
Defense Express

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов закликав Канаду передати Україні понад 80 тисяч списаних ракет CRV7, які там планують утилізувати.

Про це він заявив у інтерв’ю Global News.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Як зазначається, Україна обговорювала це питання з Канадою, але все ще очікує на рішення.

Згідно з його словами, це допоможе Україні зупинити російські війська. Окрім того, такий крок збереже канадським платникам податків кошти, необхідні для утилізації ракет.

«Ми сподіваємося, що у цій ситуації виграють обидві сторони», - сказав Буданов.

Він стверджує, що канадські ракети можуть використовуватися як на ударних гелікоптерах ЗСУ, так і на наземних пускових установках для знищення російських танків й артилерії.

«Україна обговорювала це питання з Канадою, але досі очікує на відповідь», - йдеться у матеріалі.

У Канаді підтвердили, що отримували такий запит від України, але попередили, що застарілі ракети можуть стати вибухонебезпечними під час транспортування. Водночас Буданов переконує, що Україна має досвід роботи із застарілими боєприпасами й готова ризикнути.

При цьому, експерти прокоментували виданню, що оскільки CRV7 використовують тверде паливо, вони можуть бути безпечними за умови, що зберігалися належним чином і не піддавалися впливу вологи чи забруднення.

Нагадаємо, у п’ятницю, 2 лютого, Міністерство національної оборони Канади розповіло, що розглядає авіаційні некеровані ракети CRV7 як частину можливого майбутнього пакету військової допомоги Україні.

Також зазначимо, міністри оборони країн ЄС підтвердили готовність поставити ЗСУ понад мільйон артснарядів.

Раніше повідомлялося, що протягом 2024-го року влада Німеччини планує передати бронетехніку, засоби ППО, а також снаряди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: