В енергосистемі України третю добу зберігається надлишок електрики

Читать на русском
Завдяки стабільно теплій та сонячній погоді в енергосистемі утворився профіцит електроенергії.
Pixabay

Українська енергосистема працює в умовах профіциту електроенергії третю добу поспіль. Цьому сприяє сонячна погода та активна робота сонячних електростанцій.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

«В Україні третю добу фіксується профіцит електроенергії – надлишки передавалися Польщі, вдень частково обмежується виробництво е/е», – йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, 28 лютого на запит Укренерго надлишки електрики передавалися до Польщі сумарною величиною 988 МВт-годину в період з 11:00 до 16:00. Також зменшувалося навантаження об`єктів ВДЕ величиною 491 МВт.

Профіцит електроенергії прогнозується і на сьогодні, 29 лютого.

В Укренерго додали, що внаслідок обстрілів є нові пошкодження в мережах обленерго та знеструмлення споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин відключення світла є у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях, де продовжуються ремонтні роботи.

Нагадаємо, російський обстріл енергетики у Кривому Розі у лютому був наймасовішим за рік. В Укренерго припускали, що атаки на енергосистему ще будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: