Українська енергосистема надала екстрену допомогу Польщі

Читать на русском
Україна у п'ятницю, 1 березня, знову надавала аварійну допомогу польській енергосистемі. Дефіциту електрики наразі не фіксують.
iclub.energy

Україна у п'ятницю, 1 березня, знову надавала аварійну допомогу польській енергосистемі. Дефіциту електрики наразі не фіксують.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Facebook.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

Відомо, що напередодні Польща надала запит на аварійну допомогу. Україна надавала допомогу з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 сумарною величиною 1540 МВт год.

У відомстві зазначають, що наразі в Україні не спостерігається дефіцит потужностей, у резерві перебуває 14 одиниць генеруючого обладнання теплових електростанцій, з них 11 блоків і 3 корпуси генеруючого обладнання ТЕС та ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Окрім цього, на добу планується комерційний експорт та імпорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини.

Втім варто відзначити, що через бойові дії станом на суботу, 2 березня, знеструмлено декілька підстанцій на Харківщині, Чернігівщині та Одесі.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 23 грудня, Україна за запитом прийняла надлишок електроенергії Польщі.

Раніше «Слово і діло» вивчило, скільки електроенергії Україна імпортувала та експортувала протягом повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: