ВАКС залишив арештованими 722 млн грн з нової справи Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотань адвоката про скасування арешту, накладеного на грошові кошти.
фото: apostrophe.ua

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими майже 723 млн грн грошових коштів, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «Скайпроджект». Гроші заарештували у межах справи про ймовірну легалізацію коштів колишнім головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим, які він нібито отримав як неправомірну вигоди від олігарха Олега Бахматюка.

Такі рішення 14 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують Насірова в одержанні неправомірної вигоди від олігарха Олега Бахматюка за сприяння у відшкодуванні його компаніям податку на додану вартість. Загалом, за даними сторони обвинувачення, колишній голова ДФС отримав від Бахматюка неправомірну вигоду у сумі 5,6 млн доларів та 21,01 млн євро, що на дату отримання коштів становило понад 722 млн грн.

У НАБУ і САП припускають, що ці кошти могли легалізувати шляхом придбання майнових прав на квартири в Києві. Зокрема, як встановило слідство, ТОВ «Скайпроджект» набуло у власність нерухомість в Києві за адресою вул. Велика Васильківська, 91-93, де пізніше побудовано багатофункціональний комплекс «Метрополь». Детективи вважають, що ТОВ «Скайпроджект» стало власником об'єкту за рахунок операцій з коштами, отриманими ймовірно злочинним шляхом як неправомірна вигода від Бахматюка Насірову. Власниками ТОВ «Скайпроджект» є тесть Насірова Олександр Глімбовський та його син Станіслав. Надалі власником нерухомості став закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «АМТЕЛ», бенефіціаром якого донедавна був тесть ексголови ДФС, а згодом – ним став Глімбовський-молодший.

У межах цієї справи детективи НАБУ добилися арешту рахунків компанії «Скайпроджект» у Кредит Європа банку, Укргазбанку, РВС банку, Скай банку і ПриватБанку на загальну суму 722,72 млн грн. Представник фірми «Скайпроджект» намагався зняти арешт з коштів, проте суд йому відмовив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: