Справа Насірова-Онищенка: обвинуваченій не продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинувачену.

Вищий антикорупційний суд залишив без обов'язків начальницю відділу врегулювання боргів Департаменту по роботі з податковим боргом Державної податкової служби Людмилу Солотву, яку САП обвинувачує у причетності до зловживань колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова пов'язаних зі справою екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 18 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд призначив до розгляду справу Солотви і продовжив їй дію обов'язків до 26 вересня. Прокурор САП просив знову продовжити їх дію.

«Відмовити у задоволенні клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинувачену (Людмилу Солотву – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальниці відділу департаменту ДФС. За версією слідства, підозрювана була співучасником злочинів, вчинених на той момент головою ДФС Романом Насіровим та директором департаменту погашення боргу ДФС Володимиром Новіковим. Встановлено, що внаслідок ухвалення головою ДФС, за пособництва начальника відділу та директора департаменту ДФС, у період з травня 2015 року по квітень 2016 року документально та економічно необґрунтованих рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин для підконтрольних Онищенку підприємств, до держбюджету не надійшло рентної плати на загальну суму понад 2 млрд грн, чим заподіяно тяжкі наслідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: