Укргідрометцентр попередив про підвищення рівня води у Дніпрі

Читать на русском
Підвищення рівня води у Дніпрі можливе 1-5 березня. Подекуди це буде рівень початкового затоплення.
архівне фотоТг-канал Київський двіж

У Києві та Бориспільському районі Київської області 1-5 березня можливі різкі коливання рівнів води у Дніпрі.

Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Небезпечно близько до межі глобального потепління: 2023 рік визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень2023 рік офіційно визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень. Він був приблизно на 1,48 градусів за Цельсієм теплішим порівняно з доіндустріальним періодом.

Повідомляється, що на початку березня вода в Дніпрі може ненадовго сягнути відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій. Це вже буде І рівень небезпеки – жовтий.

«Коливання рівня води можливе внаслідок скидів води з Київського водосховища. Рятувальні служби перебувають на постійному зв'язку з Українським гідрометцентром, який постійно аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації в басейні Дніпра», – повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Крім того, комунальне підприємство «Плесо» щодня моніторить рівень води в Русанівській протоці у Києві для запобігання можливим підтопленням.

Нагадаємо, минулого року у квітні кілька областей України постраждали від паводку. Також повідомлялося, що жителів Чернігівщини готуються евакуювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: