Паводок в Україні: скільки дворогосподарств залишаються підтопленими

Читать на русском
Станом на суботу, 22 квітня, темп підняття рівня води у річках на півночі України знизився. Та підтопленими залишаються понад 1,25 тисячі дворогосподарств.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Станом на суботу, 22 квітня, темп підняття рівня води у річках на півночі України знизився. Та підтопленими залишаються понад 1,25 тисячі дворогосподарств.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Telegram.

За інформацією Гідрометеорологічного центру, спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях 9 областей (Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Черкаська та Чернігівська).

Наразі гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція сповільнення темпу підняття рівня води у річках на півночі України.

Залишаються підтопленими 1 тис. 251 дворогосподарство (Чернігівська – 488, Кіровоградська – 323, Черкаська – 140, Дніпропетровська – 123, Полтавська – 107, Київська – 52 та Волинська – 18) та 223 будинки (Кіровоградська – 87, Дніпропетровська – 65, Черкаська – 40, Чернігівська – 29 та Полтавська – 2).

Нагадаємо, що масштабні підтоплення рятувальники зафіксували у суботу, 15 квітня у Волинській, Рівненській та Черкаській областях.

Також повідомляли, що паводок у Чернігівській області може стати наймасштабнішим за останні 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: