ДТП із нардепом Ніколаєнком: розслідування завершено

Читать на русском
Розслідування ДТП, учасником якого став нардеп Андрій Ніколаєнко, завершено. Слідство встановило, що депутат рухався трасою з перевищенням дозволеної швидкості.
Фото: поліція

ДБР завершило розслідування щодо народного депутата Андрія Ніколаєнка, який 3 листопада минулого року на трасі Київ-Чоп у Житомирській області на смерть збив людину.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Нардепу Ніколаєнку, який на смерть збив людину, повідомили про підозруДБР повідомило про підозру нардепу Ніколаєнку, який на смерть збив дівчину на трасі. Встановлено, що автомобіль рухався із перевищенням дозволеної швидкості.

Слідство встановило, що автомобіль, за кермом якого був нардеп, попри вимоги правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год., зокрема одна з камер зафіксувала таке перевищення в межах населеного пункту, де сталася аварія.

«У цей час 18 річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події. Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій залишити межі проїзної частини», – заявили у ДБР.

Правоохоронці також зазначили, що нардеп систематично притягувався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості: лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови.

Нагадаємо, 6 листопада депутату повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого – ч. 2 ст. 286 КК України.

Суд відправив Ніколаєнка під цілодобовий домашній арешт. У грудні запобіжний захід був пом'якшений до особистого зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: