Стало відомо, з якою швидкістю міг їхати нардеп Ніколаєнко перед смертельною ДТП

Читать на русском
Сьогодні на суді обирають запобіжний захід нардепу Андрію Ніколаєнку. Прокурор заявив, що автомобіль депутата перевищив швидкість. Сторона захисту це заперечує.
фото Суспільне

У вівторок, 7 листопада, під час засідання суду щодо обрання Андрію Ніколаєнку запобіжного заходу прокурор заявив, що автомобіль нардепа рухався зі швидкістю близько 146 км/год. Це більше, ніж дозволено на цій ділянці траси. Але адвокати депутата це заперечують.

Про це повідомляє Суспільне.

Нардеп Ніколаєнко підтвердив, що став учасником смертельної ДТПНардеп від Батьківщини Андрій Ніколаєнко прокоментував ДТП у Житомирській області, в якій загинула дівчина.

«Прокурор заявив, що під час смертельної ДТП Ніколаєнко рухався зі швидкістю 146 кілометрів на годину на ділянці з максимально допустимою швидкістю 110 кілометрів на годину», – йдеться у повідомленні.

Прокурор уточнив, що поки що не було проведено експертизу, на підставі якої було встановлено точну швидкість. Однак вона може бути ще вищою.

«Це мінімальна швидкість, встановлена під час слідчого експерименту. Є експерти, які вважають, що швидкість могла бути і 160 кілометрів на годину, але на цьому етапі розслідування ми не можемо це стверджувати», – сказав прокурор.

Сторона звинувачення просить для нардепа Ніколаєнка обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Водночас сторона захисту стверджує, що Ніколаєнко не міг їхати з такою високою швидкістю, бо перед ним їхав «Мерседес», який, за словами адвоката, знизив швидкість приблизно до 80-90 км/год.

Нагадаємо, на Житомирщині народний депутат України Андрій Ніколаєнко на смерть збив 18-річну дівчину. ДТП сталася на трасі Київ–Чоп у селі Березівці. Депутат запевнив, що сприятиме слідчим діям, які провадить ДБР, і добровільно пройде всі необхідні експертизи.

Ніколаєнку вже повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: