У Львові вирішили відновлювати зруйнований російським ударом музей Шухевича

Читать на русском
У Львові оголосили конкурс на відновлення музею Шухевича. Будівля майже повністю зруйнована після атаки росіян 1 січня.
city-adm.lviv.ua

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, зруйнованого внаслідок російської атаки у ніч проти 1 січня.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

У Львові дрони знищили музей Шухевича та пошкодили університет, де навчався Бандера – фотоУ Львові у день народження Степана Бандери росіяни повністю знищили музей Романа Шухевича та пошкодили університет у Дублянах.

Як зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, журі розгляне всі можливі варіанти відновлення музею Романа Шухевича, а також розвитку довколишньої території та обере найкращий.

«Ми зібрали всю можливу документацію щодо музею, експозицію, як вона виглядала, важливі елементи, в тому числі криївку, яку ми хочемо відтворити в оригінальному вигляді. Ми хочемо максимально автентики тут зберегти. Зокрема для цього відповідні комунальні підприємства зберегли автентичну цеглу, яку вдалося неушкодженою забрати з місця обстрілу. Тож всі вцілілі елементи будуть використані», – зазначив Коломєйцев.

Зареєструватися на конкурс можна з 5 березня до 17:00 25 березня 2024 року. Подати конкурсний проект можна до 17:00 6 травня 2024 року. У травні журі визначить переможців конкурсу.

Нагадаємо, у день народження Степана Бандери 1 січня росія вдарила дронами по університету в Дублянах, де навчався революціонер 100 років тому. Виникла пожежа. Також через уламки «шахеда» було знищено музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогірщі.

Восени під час обстрілу Одеси було пошкоджено Художній музей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: