ЗСУ знають місцезнаходження ракетних комплексів «Бастіон-П» у Криму – Гуменюк

Читать на русском
Збройні сили України знають, де росія розгортає в Криму берегові ракетні комплекси Бастіон-П для запуску ракет Онікс.
фото rubryka

Бійцям Силам оборони відомо, де в Криму ворог тримає берегові ракетні комплекси «Бастіон-П», з яких завдає ударів ракетами «Онікс».

Про це заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 27 лютого.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Головне, що нам відомо, де вони, а те, що росіяни їх застосовуватимуть, це очевидно, оскільки це один із тих способів тиску, якому дуже складно протидіяти», - сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що ракети типу «Онікс» мають особливі характеристики. Це протикорабельні ракети, які йдуть на дуже низькій висоті, складній для виявлення, і протидіяти їм можуть лише спеціальні комплекси ППО.

Гуменюк натякнула, що раніше по місцю зберігання ракет «Онікс» ЗСУ завдали точного удару, і тепер ворог змушений їх економити.

«Може застосовувати їх у поєднанні з іншими засобами ураження. Зокрема ми спостерігаємо останнім часом, що активізувалося використання балістичних ракет та інших ракет, які дуже складно збивати», - додала Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вночі сили ППО збили дві російські ракети Х-59. На нашій інфографіці – як змінювався запас ракет стратегічної дальності в рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: