Зросла кількість українців, які вважають, що Захід втомився від війни: результати соцопитування

Читать на русском

Кількість українців, які вважають, що Захід втомився від війни в Україні, побільшала з 30 до 44 відсотків.
Генштаб ЗСУ

Станом на лютий цього року 44% українців вважають, що Захід втомився від війни в Україні. При цьому у жовтні минулого року українців з такою думкою було лише 30%.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводилося 17-23 лютого.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Наприкінці 2022 року лише 15% українців вважали, що Захід утомлюється від України, його підтримка слабка і що Захід хотів би від України поступок росії. Уже через рік, на початку жовтня 2023 року, частка українців, які в це вірять, досягла 30%, а в лютому 2024 року (тобто зараз) – 44%», – йдеться у повідомленні КМІС.

За даними соціологів, кількість тих, хто вважає, що Захід втомлюється та його підтримка слабка, зросла у всіх регіонах країни.

При цьому частка тих, хто вірить, що Захід продовжує у міру своїх можливостей підтримувати Україну, наразі все ще більша за частку тих, хто не вірить, і становить 49%.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з урахуванням випадкової вибірки. Всього було опитано 1052 респонденти.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як змінилися настрої українців щодо закінчення війни і з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: