Шмигаль розповів про головні завдання України на 2024 рік

Читать на русском
Попереду Україну очікує непростий шлях, відтак прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив сім основних завдань для нашої країни цього року.
www.kmu.gov.ua

Попереду Україну очікує непростий шлях, відтак прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив сім основних завдань для нашої країни цього року.

Про це він розповів на форумі «Україна. 2024 рік».

Два роки повномасштабної війни у цифрах: як подорожчало життя українцівЯк за два роки великої війни в Україні змінилися ціни, зарплати, вартість комунальних послуг, курс долара – на інфографіці.

Прем'єр наголосив, що у війні переможе той, хто має сильнішу економіку, надійніших друзів та здатність ефективно знищувати ворога. Відтак він відокремив декілька головних завдань для країни цього року.

Перше завдання стосується оборонно-промислового комплексу.

«Важливо виробляти якомога більше зброї самим», – відзначив Шмигаль.

Друге завдання – забезпечити Україну фінансовими ресурсами, відтак Київ постійне веде роботу з партнерами – від Японії до США. Наразі урядовці шукають фінансові ресурси, аби закрити потребу в 37 млрд доларів на цей рік.

Третя ціль – конфіскація російських активів, що також пов’язано із забезпеченням України фінансовими ресурсами.

Четверта мета – економічне відновлення. Аби виконати цю задачу, цього року в бюджеті України закладено 45 млрд грн на допомогу бізнесу. Мова йде про гранти, пільгові кредити, індустріальні парки, великі інвестиційні проєкт, страхування воєнних ризиків, нові ринки для експорту

П'ята мета – логістика, яка підтримує економіку. Для цього Україна розгортає потужності портів й запускає нові пункти пропуску та продовжує будувати прагматичне партнерство з сусідами.

Шосте завдання – продовжити відновлення. Для цього очікують масштабування програми «єВідновлення», посилення захисту енергетики й забезпечення шкіл та лікарень укриттям. Сюди ж відносять й гуманітарне розмінування

Сьоме завдання – євроінтеграція України.

«Зараз у нас вікно можливостей, і ми його використаємо. Починаємо перемовини з ЄС про наш вступ. Формуємо переговорну команду. ЄС як мета і ЄС як шлях – однаково важливі. Це робить нашу країну сильнішою», – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров під час форуму заявив, що Україна має потужний план на 2024 рік, який принесе результат на фронті, однак публічно його обговорювати не будуть.

Тим часом міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що цього року Україна досягне мети виробництва мільйона безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: