Кабмін затвердив створення Національного військового кладовища

Читать на русском
Ухвалено рішення про створення Національного військового кладовища, на яке спрямують 515 млн гривень.
ілюстративне фотофото Новинка

Кабмін ухвалив фінальне рішення про створення Національного військово-меморіального кладовища.

Про це у п'ятницю, 23 лютого, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Національний військовий цвинтар: як просувається реалізація проєктуВ Україні збудують Національний військовий меморіальний цвинтар. Історія проєкту – на інфографіці.

Так, сьогодні Кабмін затвердив порядок використання 515 млн грн, передбачених на будівництво та функціонування цього кладовища.

«Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам’ять. Для Міністерства у справах ветеранів це одне з головних завдань на цей рік», – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Верховна рада ухвалила новий закон про створення Національного військового меморіального цвинтаря та затвердила місце для його розташування. Воно перебуватиме у селі Гатне Фастівського району Київської області.

2 травня Рада вже ухвалювала рішення про створення Національного військового меморіального цвинтаря. Його хотіли розташувати у Дніпровському районі Київ (Лівобережжя), у Биківні. Але президент України Володимир Зеленський так і не підписав закону.

Навесні у Києві навіть виділили землю під військовий меморіальний цвинтар.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: