ВР визначилася, де буде розташоване Національне військове кладовище

Читать на русском
Рада перенесла місце для створення Національного меморіального військового кладовища у Гатному на Київщині.
ілюстративне фотофото Новинка

Верховна рада ухвалила новий закон про створення Національного військового меморіального кладовища та затвердила місце для його розташування. Воно перебуватиме у селі Гатне Фастівського району Київської області.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Національний військовий цвинтар: як просувається реалізація проєктуВ Україні збудують Національний військовий меморіальний цвинтар. Історія проєкту – на інфографіці.

Ухвалення законопроекту №10289 загалом підтримали 303 народних депутати.

«Він дає можливість фактично змінити місце цвинтаря: «місце розташування Національного військового меморіального цвинтаря визначається Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни». Тобто за фактом, за інформацією від урядовців, це буде Гатне», – зазначив Железняк.

Як відомо, 2 травня Рада вже ухвалювала рішення про створення Національного військового меморіального цвинтаря.

Згідно з ухваленим тоді законопроектом №9240, його хотіли розташувати в Дніпровському районі Києва (Лівобережжя), в Биківні. Але президент України Володимир Зеленський так і не підписав закон.

Нагадаємо, навесні у Києві навіть виділили землю під військове меморіальне кладовище.

Раніше «Слово і діло» писало про те, як просувається реалізація проекту створення Національного меморіального військового кладовища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: