Рада підтримала створення військового меморіального кладовища у Києві

Читать на русском
За ухвалення законопроєкту проголосували 322 народні обранці. Документ, зокрема, передбачає розміщення меморіального комплексу у Лівобережній частині Києва.
Фото: golos.com.ua

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №9240 про створення у Києві Національного військового меморіального кладовища.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Національний військовий цвинтар: як просувається реалізація проєктуВ Україні збудують Національний військовий меморіальний цвинтар. Історія проєкту – на інфографіці.

За ухвалення законопроєкту проголосували 322 народні обранці.

Документ, зокрема, передбачає розміщення меморіального комплексу у Лівобережній частині Києва.

«Йдеться про ділянки державної, комунальної власності на Броварському проспекті в Дніпровському районі Києва, за рахунок земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні комунального підприємства «Дарницьке лісопаркове господарство», – уточнив нардеп.

Нагадаємо, Київрада вже погодила виділення землі під військовий меморіальний цвинтар. Загальна площа комплексу сягне майже 100 гектарів.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку зі створенням Національного військового меморіального кладовища в Биківні влада розглядає можливість продовжити червону гілку метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: