Апеляційна палата розгляне скаргу на заочний арешт екскерівника Укроборонпрому

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на обраний заочний запобіжний захід підозрюваному.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на заочний арешт колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 16 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту Букіна. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Букіна – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2024 року про обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 16:00 21 лютого 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: