Данілов оцінив можливість повторного наступу рф на Київ

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов відповів, чи можуть росіяни розпочати повторний наступ на Київ.
Фото: УП

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що росія зараз не має можливостей як у лютому 2022 року, щоб розпочати повторний наступ на Київ.

Таку думку він виказав в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Росія хоче продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя – BildНімецьке видання з посиланням на джерела у розвідці розкрило план путіна щодо ведення війни проти України. Він хоче продовжувати війну до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.

«Не буде такого, що вони будуть тут (у Києві – ред.) господарювати. Вони це збиралися зробити ще тоді, коли мали можливості. Я хочу сказати, що за два роки війни ми повбивали їм ті зуби, які у них були ще на лютий 2022 року, на лютий 2023 року. Щодня наші військові їх сточують, сточують, сточують і їх більше не стає», – заявив Данілов.

Він додав, що якби рф була здатна проводити операції такого масштабу, то вона не зверталася б за допомогою до авторитарних країн, зокрема Ірану.

На запитання, чи мають росіяни ресурси для захоплення Харкова чи намір зробити місто буферною зоною, секретар РНБО відповів: «Ми робитимемо все можливе, щоб цього не сталося. Ми і наші військові, наша розвідка спостерігаємо, що відбувається з накопичення ресурсів з боку країни-агресора на будь-якому напрямку... Вони сьогодні запускають ситуацію, пов'язану з Києвом, вони запускають ситуацію, пов'язану з Харковом, розповідають про Запоріжжя. Майте на увазі, що цей інформаційний компонент він дає своє відображення на настрої людей».

Олексій Данілов: Чому треба прощатися з ілюзіями. Мосейчук PodcastНаталія Мосейчук

Нагадаємо, наприкінці січня у ЗСУ заявляли, що загрози нового наступу російської армії на Харків із півночі немає.

Керівник ГУР Кирило Буданов також вважає, що росіяни не мають сил, щоб цього року повністю захопити Донецьку та Луганську області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: