До законопроєкту про мобілізацію подано понад 1300 правок

Читать на русском
До законопроєкту про мобілізацію подали понад 1300 правок. У профільному комітеті допускають, що його розгляд у залі Ради цього тижня не відбудеться.
Ілюстративне фото LB.ua

Народні депутати подали понад 1300 поправок до урядового законопроєкту щодо зміни правил військової служби, мобілізації та військового обліку.

Про це «Суспільному» повідомила членкиня комітету з питань нацбезпеки Ірина Фріз.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Термін надання поправок закінчується завтра, 21 лютого. Далі їх має розглянути комітет.

«Понад 1 тисячу правок — це певний час. Секретаріат просто не в змозі буде звести цю велику таблицю навіть за один день, можливо, спробують, тоді розгляд (законопроєкту – ред.) може розпочатися 23 чи 24 лютого, але скоріш за все це буде починаючи з 26 лютого», – сказала вона.

Ще один член профільного комітету Єгор Чернєв припустив, що на розгляд правок може піти тиждень.

«Завтра закінчується день подачі правок, тільки після цього голова має призначити засідання комітету по розгляду правок. Я не скажу зараз, яка там точна цифра, але точно понад 1300, тому це займе, я думаю, тиждень, не менше в комітеті», – вважає нардеп.

Нагадаємо, у першому читанні законопроєкт було ухвалено 7 лютого. Розгляд у другому читанні, як повідомлялося раніше, затримується.

Раніше нардеп Давид Арахамія розповів що планують змінити в документі до другого читання.

У Міністерстві оборони України обіцяли врахувати усі пропозиції, які покращать законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: