ВАКС знову продовжив обов'язки екскерівнику диспансеру у Рівному

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу ексочільнику медичної установи.
Федір Аврука (справа)фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора комунального підприємства «Рівненський обласний офтизіопульмонологічний медичний центр» Рівненської обласної ради Федора Авруку. Його підозрюють в одержанні понад 860 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив Авруку обов'язки до 14 лютого, а саме: не відлучатись із Рівного без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого проживання та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову продовжити їхню дію.

«Клопотання прокурора - задовольнити. Продовжити до 20 березня 2024 року включно строк дії обов`язків, покладених на підозрюваного (Авруку – ред.). Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року Служба безпеки України затримала на той момент директора рівненського диспансеру Аврука. За версією слідства, він за понад 806 тис. грн неправомірної вигоди пообіцяв не здійснювати перешкод для передачі майна комунального підприємства «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав» для дітей з активними формами туберкульозу» Рівненської обласної ради покупцю цього майна. Покупець придбав його за результатом електронного аукціону.

Також Аврука підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за здійснення впливу на ухвалення рішення відповідними особами про виділення та передачу у власність земельної ділянки за заниженою вартістю. Пізніше справу передали до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: