ВАКС продовжив обов'язки екскерівнику диспансеру у Рівному

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу ексочільнику медичної установи.
фото: volodymyrets.city

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 лютого строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора комунального підприємства «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Рівненської обласної ради Федора Аврука. Його підозрюють в одержанні понад 860 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу Аврука. У зв'язку з цим прокурор САП просив продовжити дію обов'язків, покладених на підозрюваного, а саме: не відлучатись із Рівного без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого проживання та здати на зберігання закордонні паспорти.

«Клопотання прокурора - задовольнити. Продовжити на два місяці, тобто до 14 лютого 2024 року включно, строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Аврука – ред.)», – йдеться в рішенні.

21 квітня Служба безпеки України затримала на той момент директора рівненського диспансеру Аврука. За версією слідства, він за понад 806 тис. грн неправомірної вигоди пообіцяв не здійснювати перешкод для передачі майна комунального підприємства «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав» для дітей з активними формами туберкульозу» Рівненської обласної ради покупцю цього майна. Покупець придбав його за результатом електронного аукціону.

Також Аврука підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за здійснення впливу на ухвалення рішення відповідними особами про виділення та передачу у власність земельної ділянки за заниженою вартістю.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння коштами в Одеській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: