Українці майже вдвічі менше донатили у 2023 році, ніж на початку вторгнення – Опендатабот

Читать на русском
Українці протягом 2023 року задонатили у три найбільших благодійних фонди 18,75 мільярда гривень, що удвічі менше, ніж у 2022 році.
forbes.ua

Українці протягом 2023 року задонатили у три найбільших благодійних фонди 18,75 мільярда гривень, що удвічі менше, ніж у 2022 році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними «Опендатабот».

З аутсайдера у лідери: як змінювалося місце України у світовому рейтингу благодійностіЯк змінювалося місце України у рейтингу благодійності – на інфографіці. Найбільший прогрес відбувся під час війни.

Платформа проаналізувала дані донатів українців минулого року, посилаючись на інформацію United 24, Повернись живим та Фонду Притули.

Відтак підрахували, що у рік, коли розпочалося повномасштабне вторгнення рф загальна сума донатів сягнула рекордних 34,38 мільярда гривень. З них 2/3 було зібрано за перших пів року – 24 млрд грн.

Тоді як у 2023 році донатів стало майже вдвічі менше. Лідером серед благодійних організацій став United 24: фонду вдалося залучити майже 2/3 із загальної суми – 12,07 млрд грн. Фонд «Повернись живим» зібрав 20% від усіх накопичень за рік – 0,9 млрд грн. Фонд Притули зібрав всього 11% від усієї накопиченої суми – 2,14 млрд грн.

Нагадаємо, за підсумками 2022 року Україна посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності, показавши найбільший за рік прогрес.

До слова, раніше Слово і Діло зібрало десятку найбільших разових зборів на армію під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: