Справа Коломойського: Апеляція ВАКС залишила фігуранта з підозрою

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримала рішення антикорупційного суду, яким відмовлено в скарзі сторони захисту на повідомлення про підозру.
фото: kievvlast.com.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення, яким відмовлено в скарзі на повідомлення про підозру, оголошене колишньому директору департаменту міжбанківського дилінгу ПриватБанку Ярославу Луговому у межах справи олігарха Ігоря Коломойського про заволодіння 9,2 млрд грн фінансової установи.

Таке рішення 30 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Луговому. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 грудня 2023 року залишити без змін. Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: