Група республіканців закликала Байдена дати Україні ATACMS більшої дальності – Reuters

Читать на русском
Декілька республіканців у листі закликали Джо Байдена направити Україні ракети ATACMS більшої дальності.
ITC.ua

Група республіканців у Конгресі США закликала президента Джо Байдена направити Україні ракети ATACMS більшої дальності.

Про це йдеться у листі від 1 листопада, який є у розпорядженні агентства Reuters.

Путін применшив загрозу від ATACMS: експерти оцінили наслідки постачання Україні ракетПостачання Україні далекобійних ракет ATACMS, за словами аналітиків, може змусити росію відвести свої військові засоби далі від лінії фронту, що підірве її операції.

У листі республіканців з комітетів Конгресу з міжнародних відносин та збройних сил – Майкла Маккола, Майка Роджерса, а також сенаторів Джима Ріша та Роджера Вікера – йдеться, що вони вітають рішення адміністрації надати Україні кілька ракетних систем обмеженої дальності (ATACMS), але попросили відправити й системи більшої дальності.

«Потреба України в можливості завдання глибокого удару залишається актуальною, особливо для дальнього ураження цілей по всьому Криму», — написали республіканці.

Вони зазначили, що Україна запросила системи ATACMS дальньої дії та продемонструвала здатність ефективно їх застосовувати.

«Очевидно, вам настав час закінчувати роботу над ATACMS. Ціна нездатності зробити це не тільки загрожує глухим кутом на полі бою і подальшим затягуванням цієї війни, але також загрожує подальшою глобальною нестабільністю, оскільки наші противники проводять операції впливу по всьому світу», – йдеться у листі.

Нагадаємо, Україна отримала перші ATACMS у жовтні, їхня дальність обмежена 165 кілометрами.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США передаватимуть Україні ракети ATACMS на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: